آخرین اخبار
کد مطلب: 79694
آنچه در ديدار "رهبر معظم انقلاب" با ميرحسين موسوي گذشت/فائزه هاشمي:خاتمي خيلي خيانت کرد/اعلام برائت آيت‌الله خزعلي از مواضع پسرش
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 965
به گزارش سلام لردگان، 1388 هم تجديد حياتي براي 13 آبان‌ها و 16 آذر‌ها و 22 بهمن‌ها بود و هم منشا و مبدا تحولات نويني چون 22 خرداد و 9 دي بود.

22 خرداد تا 22 بهمن روز شمار 30 سال انقلاب بود. روند حوادث 88 ماهه پس از انتخابات به خوبي نشان داد "تجديد حيات نظام سياسي جمهوري اسلامي ايران" جامع ترين تعبير براي وصف تحولات اين برهه حساس پس از انقلاب است.

گزارش پيش رو يکي از مهم‌ترين روزهاي حوادث اين نبرد 8 ماهه ( 22 خرداد و 23 خرداد 88) را بررسي کرده است.

دوشنبه، 25 خرداد، ديدار رهبر معظم انقلاب با مير حسين موسوي

«رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار آقاي ميرحسين موسوي با ايشان بر پيگيري مسائل از طريق مراجع قانوني تاکيد کردند. در اين ديدار که عصر ديروز انجام شد آقاي ميرحسين موسوي ضمن ارائه گزارشي، ديدگاه خود را درباره روند انتخابات بيان کرد. رهبر معظم انقلاب با تاکيد بر لزوم حفظ آرامش و متانت خاطرنشان کردند: "در دوره‌هاي قبلي انتخابات نيز برخي افراد و نامزدها، مسائلي داشتند که از طريق شوراي نگهبان به عنوان مرجع قانوني رسيدگي به شکايات انتخاباتي، پيگيري کردند و طبعا در اين دوره نيز مسائل بايد از طريق قانوني دنبال شود." ايشان با اشاره به نامه آقاي موسوي به شوراي نگهبان افزودند: "به شوراي نگهبان تاکيد شده که با دقت به اين نامه رسيدگي شود."

رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به تحريکات دشمن و برخي طراحي‌هاي پشت صحنه براي به آشوب کشاندن خيابان‌ها خطاب به آقاي موسوي افزودند: "جنس شما با اينگونه افراد متفاوت است و لازم است کارها را با متانت و آرامش پيگيري کنيد: "به ياري پروردگار، انتخابات با اتقان، صحت و ارامش خوبي برگزار شد و شما هم مسائل مورد نظر را از طريق قانوني پيگيري کنيد."

بيانيه محمد خاتمي به هواداران مير حسين موسوي

سيد محمد خاتمي در بيانيه‌اي خطاب به هواداران ميرحسين موسوي اعلام کرد:"حضور شاداب و پرنشاط شما با روش‌هاي مسالمت‌آميز حق شما است که آن را رعايت کرده‌ايد و توصيه مي‌کنم که همچنان رعايت کنيد واز چارچوب قانون خارج نشويد و آرامش و متانت خود را حفظ کنيد."

اتحاديه انجمن‌هاي اسلامي دانشجويان مستقل، اتحاديه جامعه اسلامي دانشجويان، جنبش عدالتخواه دانشجويي و دفتر تحکيم وحدت با صدور نامه‌اي سرگشاده خطاب به هاشمي رفسنجاني اعلام کردند: "شما را چه شده است که اينگونه آب در آسياب دشمن مي‌ريزيد و خود را مقابل راي و اراده‌ مردم قرار حمايت شما زده‌اند؟ آيا بايستي از مردم به واسطه‌ اين انتخاب انتقام‌گيري شود و بدترين حملات رواني و فيزيکي توسط افرادي که اکنون پشت سر شما سنگر گرفته‌اند به ايشان و اموال عمومي وارد شود؟ بدانيد آنان که امروز به پشت‌گرمي حمايت شما کمر به سرنگوني انقلاب بسته‌اند، ذره‌اي شما را قبول ندارند و اين را نيز در گذشته ثابت نموده‌اند."

آيت‌الله جنتي دبير شوراي نگهبان در اطلاعيه‌اي اعلام کرد: "در پي بيانات رهبر بزرگوار انقلاب اسلامي در ديدار با ميرحسين موسوي نامزد انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري و مستند به تبصره‌هاي 1 الي 3 ماده 80 قانون انتخابات رياست جمهوري، اين شورا آمادگي خود را براي رسيدگي به کليه شکايات و اعتراضات مطرح شده در وقت قانون اعلام مي‌دارد. از کليه نامزدان نيز که اعتراض به نحوه برگزاري انتخابات دارند، تقاضا دارد شکايت مستند خود را هر چه سريع‌تر به دبيرخانه اين شورا ارسال نمايند تا در سرعت رسيدگي‌ها خللي وارد نيايد."

سخنان فائزه هاشمي در اجتماع معترضين/خاتمي خيلي خيانت کرد

*فايل صوتي سخنان فائزه هاشمي در اجتماع معترضين در خيابان آزادي توسط خبرگزاري فارس منتشر شد. وي در بخشي از سخنانش مي‌گويد: "اگر تاريخ را نگاه کنيد رهبري در زمان رياست جمهوري، نخست‌وزيرش از سوي آقاي خميني تحميلي بود. زماني که هاشمي رئيس جمهور شد، او رئيس جمهور آقا نبود. خاتمي هم همين طور. تنها دوره اي که رهبر واقعي است الانه. يکي از مشکلات اساسي مربوط به خاتمي بود. او کاره‌اي نبود. عامل اصلي اين ديکتاتوري‌ها را خاتمي مي‌دونم، چون در 18 تير مسير را به سمت تندي برد که همه چهره‌ها را لو داد و رو کرد و دست همه اصلاح‌طلب‌ها رو شد و رسيد به 18 تير. آقاي خامنه‌اي هم هوشيار شد و از اونجا کابوس ما شروع شد و از انتخابات بعدي ديگه اصلاح‌طلب‌ها قدرت نگرفتند و سر بابام هم اون طوري شد... اين اعتراضات بايد ادامه پيدا کنه. اينا بايد بفهمن مردم کوتاه بيا نيستن. از بس خاتمي بي عرضه بود،(در انتخابات قبلي) اون همه تقلب شد و بابا نتونست رأي بياره. خاتمي آخرش گفت انتخابات سالم بوده، چون خودش برگزار کرده بود و به نام خودش نوشته مي شد. خاتمي خيلي خيانت کرد... خاتمي مشکلات زيادي دارد و اگر هم مي آمد نمي توانست کاري بکند، مگر خاتمي دفعه ي قبل چه کار کرده بود؟ فقط رأي داشت و گرچه رأي آورد اما دشمنانش هم زياد بودند اما موسوي چون نبوده دشمن هم نداشته است و اصولگرايان هم حامي او بودند و حامي خاتمي نبودند. اصلا موسوي خيلي بهتر است چهره هاي ديگه بايد ميومدن که نيومدن. حسن روحاني بايد ميومد، لاريجاني بايد ميومد. باز به هر حال بهتر از احمدي نژاد مي شد".

وي درپايان درباره صحبت هاي پدرش با احمدي نژاد هم گفت:« پدرم در حرم امام(ره) به احمدي نژاد گفته که هم درباره من وهم درباره بچه هايم و ديگران اشتباه مي کند يا اين حرفهايت را خودت اصلاح کن يا اگر بخواهي شعار بدهي، پيگيري مي کنم و ما ول نمي کنيم»".


پيام مير حسين خطاب به مردم/ از رنگ سبز و شعار الله اکبر دست برنداريم


ميرحسين موسوي در پيامي خطاب به مردم، نوشت:" توصيه موکد و مجدد اين خدمتگزار شما آن است که .... مخالفت هاي مدني و قانوني خود را در سراسر کشور ادامه دهيد.... از رنگ سبز و شعار الله اکبر دست برنداريم".

راديو فردا اظهار داشت: "آنگلا مرکل صدراعظم آلمان خواستار بررسي شفاف نتايج انتخابات رياست جمهوري ايران شد".

عليرضا پويا، رئيس مرکز تحقيقات صدا وسيما با حضور در برنامه تلويزيوني ايران 88 شبکه سه سيما گفت: "از شش ماه پيش همه نظرسنجي هاي ما نشان مي داد که يکي از نامزدها- آقاي محمود احمد نژاد- همواره بيش از پنجاه درصد آرا را به خود اختصاص داده است و اين به معناي انتخاب او در دور اول انتخابات است".

پيش بيني ما براي ميزان آراي دو رقيب اصلي يعني آقايان موسوي و احمدي نژاد در تهران و درسطح ملي با اختلاف بسيار اندکي درحد 2 تا 5 درصد تحقق پيدا کرد.

نظرسنجي هاي ما نشان مي داد که در تهران اززمان آغاز تبليغات رسمي به تدريج آقاي موسوي از احمدي نژاد پيش گرفته است، ولي درسطح ملي آقاي احمدي نژاد همچنان با يک فاصله حدود 25 درصدي پيش بود. وي همچنين در نمودارهاي که از طريق اين برنامه تلويزيوني به نمايش درآمد، به جهت 12 درصدي آراي احمدي نژاد و افت يکباره 10 درصدي آراي موسوي در روز پس از برگزاري مناظره يعني 14 خرداد اشاره کرد.

 نکته ديگر در نظرسنجي هاي ارائه شده، ميزان رأي دو رقيب اصلي در مناطق غيرشهري و روستاها بود که احمدي نژاد در تمام نظرسنجي هاي مرکز تحقيقات صدا و سيما در مناطق غيرشهري و روستاها نزديک به 5 برابر موسوي رأي داشته است و آمار ارائه شده حاکي از 75 درصد رأي احمدي نژاد در برابر 15 درصد رأي موسوي در اين مناطق است. پويا در پايان در پاسخ به مجري برنامه که پرسيده بود چرا بايد نتايج اين نظرسنجي ها از طريق رسانه ها در اختيار مردم قرار نگيرد، گفت: "شائبه اين هست که اعلام نتايج در جهت گيري و گرايش مردم به سمت يک کانديداي خاص اثر داشته باشد، لذا ما از انجام اين کار امتناع کرديم، ولي بسياري از مديران و مسئولان از نتايج نظرسنجي هاي ما مطلع بوده اند".

عبدالحسين برزيده، کمال تبريزي، مجيد مجيدي و سيدرضا ميرکريمي طي نامه اي سرگشاده خطاب به ميرحسين موسوي نوشتند: "همه توفيق بزرگ شما که از ديده هاي ملت بزرگ ايران منتخب محبوب ملتيد، آن بود که بخش عظيمي از جمعيت خاموش را به صحنه آورديد، جمعيتي که نامردي ها و رياکاري ها را به چشم مي‌ديد و لاجرم سکوت پيشه کرده بود، اما هنر بزرگ شما اين بود که چنين جمعي را که ايراني‌اند و عاشق ايران به پاي صندوق‌هاي راي کشانديد. 

از ديده ما هنر آن نيست که به هر ترفند صاحب قدرت شد، بل آن است که قدرت حقيقت و صداقت را به مردم که سرمايه اصلي انقلاب‌اند، نماياند و شما چنين کرديد. پايان سخن ما تبريک مجدد اين سرافرازي و همنوايي با جان پاک شماست که ما نيز دليل احساس خطر شما را با تمامي جان و دل درک کرديم و حتي به چشم ديديم."

نامه سرگشاده يوسف صانعي به مير حسين موسوي/ ماموريت لاريجاني

شيخ يوسف صانعي با نامه‌اي سرگشاده خطاب به ميرحسين موسوي نوشت: همه ملت را به آرامش و حفظ نظم دعوت مي‌نمايم تا بتوانند حقوق و مطالبا خود را که از اعظم آنها راي و انتخابشان مي باشد، از مجاري قانوني و آگاهي هنده عينيت بخشند."

ايلنا آورده است: در پي بروز برخي اتفاقات ناگوار در برخي از نقاط از جمله کوي دانشگاه تهران، دکتر علي لاريجاني هيئتي را به سرپرستي حجت الاسلام و المسلمين سيد محمد حسن ابوترابي فرد مامور رسيدگي به اين امر کرد.

در متن حکم علي لاريجاني آمده است: "جناب آقايان حجت الاسلام و المسلمين ابوترابي فرد، دکتر الياس نادران، دکتر حميدرضا کاتوزيان، دکتر علي عباسپور تهراني، دکتر کاظم جلالي، دکتر عليرضا زاکاني. پس از مشارکت کم نظير ملت ايران در انتخابات روز بيست و دوم خرداد ماه 88، اينک که مردم شريف ما در جشن حضور خود بسر مي‌برند، بعضا اخباري از اتفاقات ناگوار در برخي نقاط از جمله کوي دانشگاه تهران مي‌رسد و دست هايي درصدد تهيه خوراک تبليغاتي براي رسانه‌هاي بيگانه مي‌باشند و همچنين گزارش‌هايي مبني بر برخورد با مردم به مجلس شوراي اسلامي واصل شده است.

بدين منظور به شما ماموريت داده مي‌شود با مديريت جناب آقاي ابوترابي نايب رئيس محترم مجلس شوراي اسلامي در اسرع وقت گزارش جامع و بي طرفانه‌اي در مورد آنچه اتفاق افتاده، تهيه و به اينجانب ارائه نمائيد."

سه شنبه، 26 خرداد، اظهارات رهبر معظم انقلاب در جمع نمايندگان ستاد کانديداهاي انتخابات رياست جمهوري/همه بايد اعلام موضع کنند

پايگاه اطلاع رساني دفتر "مقام معظم رهبري": رهبر معظم انقلاب در جمع نمايندگان ستاد کانديداهاي انتخابات رياست جمهوري با انذار نسبت به ايجاد شکاف بين صفوف مردم فرمودند: "اينکه ما تصور کنيم که يک گروه مثلا بيست و چهار ميليوني يک طرف اند، يک گروه چهارده ميليوني يک طرف اند، اين به نظر من يک خطاي بسيار بزرگي است؛ قضيه اين جور نيست. همه در يک طرف قرار دارند. آن کساني که به رئيس جمهور منتخب اين دوره از انتخابات راي دادند، همان قدر وابسته به انقلاب و کشور و نظام اند، که آن کساني که راي ندادند. مجموعه هاي مردمي، فرزندان اين کشورند."

ايشان در ادامه، ضمن تاکيد بر حرکت معترضان در مسير قانون بر رسيدگي قانوني بر هر اعتراض مستندي تاکيد کردند: "اعتماد من (به برگزار کنندگان انتخابات) موجب نمي‌شود که اگر چنانچه شبهه‌اي در ذهن کساني هست، اين شبهه دنبال نشود و تعقيب نشود و بررسي نشود و حقيقت قضيه اشکار نشود؛ نه، شبهات را برطرف کنيد، منتها آن چيزي که از همه مهمتر است، اين است که همه سعي کنيد وحدت ملي و وحدت کشور را حفظ کنيد" و در ادامه از همگان خواستند تا با اعلام موضع نسبت به اين اغتشاشات در شفاف سازي فضا کمک نمايند: "بدترش هم همين کارهاي خرابکارانه اي است که شما مي بينيد انجام مي دهند، که البته همه بايد در مقابل اين خرابکاري ها بايستند، اعلام موضع کنند.

همه بايستي بگويند... اين تخريب هايي که انجام مي گيرد، اين کارهاي زشتي که انجام مي گيرد، بعضا جناياتي که واقع مي شود، مربوط به هيچ کدام از اين اطراف قضيه نيست؛ اين مربوط به مردم نيست، مربوط به نامزدها نيست؛ مربوط به خرابکارهاست، مربوط به اخلالگرهاست. مبادا کسي توهم کند و تصور بکند که اين مربوط به اين است که اينها طرفدار فلان نامزدند.

هرکس سر کار باشد، اگر نتايج انتخابات غير از اين هم مي‌شد، بنده به طور اطمينان مي توانم عرض بکنم که باز اين جور حوادثي ديده مي‌شد، باز اين حوادث پيش مي‌‌آمد، براي اينکه اصلا آرامش در کشور نباشد. هيچ کس نبايد به اين تشنج آفريني و اغتشاش آفريني کمک کند و همه بايد در مقابل او صريح موضع بگيرند، کما اينکه مواضع حقيقي شماها هم جز اين نيست. صريح موضع بگيرند، روشن کنند که اين خواست آنها نيست و هر کاري که تشنج آفرين باشد، واقعا نکنند."

ايشان در قسمتي ديگر از سخنان خويش نيز فرمودند: "قبلا گفته ام و از جمله در ديداري که آقاي موسوي با اينجانب داشت تاکيد کردم و قرار شد چنين شود، شما هر اشکال و شبهه اي که داريد، به طور مشخص و روشن به شوراي نگهبان (به عنوان مرجع قانوني) اعلام کنيد تا طبق قانون به آن رسيدگي شود. اينجانب به شوراي نگهبان تاکيد کرده‌ام که حتي اگر لازم باشد، صندوق هايي را بازشماري کنند، اين کار انجام شود."

ايشان در بخش ديگري از اظهاراتشان تاکيد کردند: "من درخواست مي‌کنم از آقايان مسئول در وزارت کشور و همچنين در شواي نگهبان که به اين موارد دقيقا رسيدگي کنند. اگر چنانچه بعضي از اشکالات مقتضي اين هست که پاره‌اي از صندوق‌ها بازشماري بشود، اشکالي ندارد. حالا مثلا يک مورد را آقايان ذکر کردند که آن شخص گفته که راي فلان نامزد اين تعداد است، بعد در شمارش تعداد ديگري معرفي شده؛ خيلي خوب، کاري ندارد؛ صندوق‌هاي مورد اشکال را يا به طور تصادفي تعدادي از صندوق‌ها را بازشماري کنند؛ خود نمايندگان ستادها هم حضور داشته باشند و ببينند، تا اطمينان کامل براي همه حاصل بشود."

ايشان در پايان تصريح کردند: "انتخابات مايه افتخار ماست. چهل ميليون راي شوخي نيست. اين از بالاترين نصابي که ما تا حالا داشته‌ايم... اين افتخاري است براي کشور؛ ما اين را مخدوش نکنيم، اين را خراب نکنيم، اين مال مردم است. همين راي دهندگان از دو طرف، هم طرف آن کساني که راي دادند به نامزد منتخب، هم آن کساني که راي ندادند به نامزد منتخب و به ديگري راي دادند، همه شان در ايجاد اين حماسه بزرگ سهيم بودند. ما اين وحدت را، اين نگاه کلان را، نگاه يکسان را فراموش نکنيم و اين را از دست ملت نگيريم."


راهپيمايي مردم تهران/ اعلام انزجار از فرصت‌طلبان پس از انتخابات

رجا نيوز نوشت: مردم تهران با راهپيمايي به سمت ميدان وليعصر تهران از آشوب هاي فرصت‌طلبان پس از انتخابات اعلام انزجار کردند.

حداد عادل در جمع اجتماع کنندگان تهراني، با اشاره به نظرسنجي هاي مختلف صورت گرفته در ماه هاي قبل از انتخابات گفت: "در هيچ کدام از اين نظرسنجي‌هاي قبل انتخابات که مربوط  به کل کشور بود، موسوي از احمدي‌نژاد جلوتر نبود. وي در ادامه خطاب به ميرحسين موسوي تصريح کرد: تهران همه ايران نيست، نبايد شما فقط به آراي مردم تهران و اطرافيان خودتان نگاه کنيد آيا شما از آراي استان‌هاي محروم و شهرها و روستاهاي کوچک اطلاع داشتيد؟.... کشور ما قانون دارد و راه تشخيص صحت و سقم آراي معين شده و شوراي نگهبان مرجع رسيدگي به اين امور است و اگر کسي اعتراض دارد، بايد دلايل خود را به اين شورا ارائه کند و بداند که شوراي نگهبان ورهبري با هر سليقه‌اي حاضر نيستند حتي يک راي هم با تقلب جابه جا شود. مگر در سال 76 آقاي خاتمي پيروز انتخابات نشد؟ مگر کساني که به ايشان راي ندادند و تعدادشان حدود ده ميليون نفر بود، دست به آشوب و اغتشاش زدند؟ در حالي که ديديم فرداي همان روز همه کساني که به آقاي خاتمي راي نداده بودند، به راي اکثريت و قانون اساسي احترام گذاشتند. 

آخرين گام از سلسله اقدامات تخريبي اصلاح طلبان با جعل نامه وزير کشور انجام شد

عليرضا نوري زاده از عناصر اپوزسيون در گفتگو با راديو فردا گفت: آقاي موسوي و کروبي اگر در وجودشان ذره‌اي وفاداري به آرمان‌هايي که اعلام کرده‌اند باشد، نبايد عقب نشيني کنند. اين جا ديگر حق شخصي نيست و به قول معروف حق الناس است. آقاي موسوي و کروبي و رضايي حق ندارند از اين حق بگذرند. اگر آنها و خاتمي اين شايستگي را داشته باشند که اين حرکت را رهبري کنند، جنبش زيبايي که بدون خونريزي و خشونت آغاز شده، سرنوشت ايران را تغير مي‌دهد. 

جهان نيوز نوشت: آخرين گام از سلسله اقدامات تخريبي اصلاح طلبان با جعل نامه وزير کشور انجام شده و در تيراژ وسيعي توزيع شده است. اين نامه که از چگونگي چاپ و توزيع گسترده آن خبري در دست نيت، با گاف‌هايي بسيار بزرگ و يا ناشيانه‌ترين صورت جعل شده و به عنوان تنها سند ادعايي اصلاح‌طلبان براي تقلب در انتخابات توزيع شده است. در اين نامه جعلي از جانب وزير کشور يعني صادق محصولي خطاب به رهبر معظم انقلاب آمده است که پيرو ابزار نگراني ايشان نتيجه انتخابات به نفع دکتر احمدي‌نژاد تغيير داده شده و سران اصلاح طلب نيز تحت نظر قرار گرفتند. اما جاعلان نامه غافل از اين بودند که اين نامه بدون شماره توزيع شده و براي واقعي‌تر کردن نامه بايستي امضاي کسي را که وجود خارجي دارد جعل کنند نه فردي که هويت واقعي ندارد! نکته جالب تر آن است که در اين نامه مجموع آراي اخذ شده 43 ميليون راي ذکر شده و حال اينکه کل واجدان شرايط راي دادن 46 ميليون نفر ذکر شده بود که از اين ميان بنابر آمار رسمي و نتيجه شمارش تطبيقي صندوق‌ها، 36 ميليون نفر در انتخابات شرکت کردند اما شخص نيست که با توجه به جمع و تفريقي که جاعلان کرده و ريز آرا به شرح زير اعلام کرده‌اند، تکليف سه ميليون راي بلاتکليف در اين ميان چيست؟ بنابر ادعاي اين نامه جعلي، ميرحسين موسوي 19 ميليون، مهدي کروبي 13 ميليون، محمود احمدي‌نژاد 5 ميليون، محسن رضايي 3 ميليون و آراي باطله نيز 38 هزار راي اعلام شده است. جالب اينکه در کنار بلاتکليفي سه ميليون راي در اين نامه، براي اولين بار در طول برگزاري انتخابات آراي باطله از چند صد هزار به 38 هزار راي کاهش پيدا کرده است! گفتني است که اين نامه از لحاظ محتوايي و شيوه نگارش نيز از قوانين اوليه و متداول نامه نگاري مقامات کشوري بي‌بهره بوده با ناشيانه‌ترين وجه ممکن جعل و توزيع شده است.

خبرگزاري فرانسه اعلام کرد: نيکلا سارکوزي رئيس جمهور فرانسه گفت:" وسعت تقلب با واکنش هاي خشونتي تناسب دارد". وي تأکيد کرد:"مردم ايران مستحق چيز ديگري هستند، اين يک تراژدي است ولي اين امر منفي نيست که جنبشي واقعي از ابراز عقيده داشته باشيم که سعي مي کند زنجيرهايش را بگسلد
 
محمدرضا شجريان طي نامه‌اي سرگشاده خطاب به ضرغامي رئيس سازمان صداو سيما خواستار عدم پخش صداي خود از رسانه ملي شد و نوشت: " در شرايطي که مردم در بهت و حيرت هستند و به گفته ي آقاي احمدي نژاد، خس و خاشاک به حرکت درآمده اند، صداي من در صدا و سيما جايي ندارد صداي من صداي خس و خاشاک است و هميشه هم براي خس و خاشاک خواهد بود

روزنامه واشنگتن پست نوشت: بسياري از کارشناسان ادعا مي کنند که اختلاف آرا در پيروزي محمود احمدي نژاد نتيجه تقلب يا دستکاري در انتخابات است اما نظرسنجي سراسري واشنگتن پست سه هفته قبل از اين انتخابات نشان داد که احمدي نژاد با بيش از دو برابر اختلاف در آرا از رقيب اصلي خود پيش است که اين ميزان بيشتر از اختلاف آشکار واقعي آراي وي در پيروزي طي انتخابات روز جمعه بود.
 

جمعه،29 خرداد، ثبت يک روز تاريخي در دانشگاه تهران/برپايي عظيم‌ترين نماز جمعه تاريخ ايران


دانشگاه تهران يکي روز تاريخي ديگر را براي هميشه به نام خود ثبت کرد و آن هم برپايي عظيم‌ترين نماز جمعه تاريخ جمهوري اسلامي، به امامت رهبر معظم انقلاب بود. ايشان در خطبه‌هاي نماز جمعه با طرح مسائل مختلفي از جمله حوادث بعد انتخابات، تاکيد بر رسيدگي قانوني به اعتراض معترضين توسط شوراي نگهبان، نقاط قوت و ضعف مناظرات تلويزيوني قبل انتخابات، اشتباه در نام بردن افراد در مناظره‌ها، تفاوت نظرهاي بين مسئولين ارشد نظام، نزديکي نظر رئيس‌جمهور نسبت به هاشمي رفسنجاني به ايشان، عدم امکان وقوع انقلاب مخملي در جمهوري اسلامي ، تاکيد بر رقابت درون نظام هر چهار نامزد انتخابات، باج ندادن به قانون شکنان ، ضرورت پرهيز از اردو کشي‌هاي خياباني، رسوايي سران جنايت کار آمريکا و انگليس در جهان و.... به طور مفصل با مردم صحبت کردند.


"رهبرمعظم انقلاب" در قسمتي از بيانات خود در جمع ميليوني نمازگزاران تهراني با تاکيد فراوان بر جدا سازي معاندين ، اغتشاشاگران و قانون شکنان از صف معترضان به نتيجه انتخابات فرمودند: "اين 4 نفري که وارد عرصه اين انتخابات جدي شدند، همه‌شان جزو عناصر نظام و متعلق به نظام بودند و هستند. يکي از اين‌ها رييس جمهور کشور ماست..... در ادامه يکي از آن‌ها نخست وزير 8 سال در دوران رياست جمهوري بنده است، يکي از آن‌ها فرمانده سپاه در سال هاي متمادي و يکي از فرماندهان اصلي دوران دفاع مقدس بوده است. يکي از آن‌ها دو دوره رئيس قوه مقننه کشور بوده است؛ رئيس مجلس شوراي اسلامي بوده است. اين‌ها عناصر نظام‌اند؛ اين‌ها همه‌شان متعلق به نظام‌اند. البته اختلاف نظر دارند، اختلاف برنامه دارند، در جهت‌گيري‌هاي گوناگون سياسي با هم تفاوت‌هاي متعددي دارند؛ اما همه شان مال نظامند؛ 4 نفر از عناصر نظام‌اند". ايشان در ادامه در باز بودن راههاي قانوني و اقدامات مسالمت آميز تاکيد کردند:"من از همه اين دوستان، اين برادران، مي‌خواهم بنا را بر برادري بگذاريد، بنا بر تفاهم بگذاريد، قانون را رعايت کنيد. راه قانون باز است. راه محبت و صفا باز است". و اظهار داشتند: "چنان چه کسي راهي غيراز مسيري را که قانون مشخص نموده است انتخاب کند، اظهارات صريح‌تري خطاب به مردم در آينده خواهند داشت". ايشان مجاري قانوني را تنها مسير رسيدگي به شبهات مطرح شده خواندند و تاکيد کردند: "بنده زير بار بدعت‌هاي غيرقانوني نمي‌روم چرا که در هر انتخاباتي طبعا برخي برنده نيستند و اگر امروز چارچوب‌هاي قانوني شکسته شود، در آينده نيز هيچ انتخاباتي مورد اعتماد نخواهد بود و مصونيت نخواهد داشت."

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي تاکيد کردند: "اگر قرار باشد بعد از هر انتخابات، آن‌هايي که راي نياورده‌اند اردوکشي خياباني کنند و در مقابل اين حرکت ، کساني هم که راي آورده‌اند طرفدارانشان را به خيابان‌ها بکشانند ، پس اصلا چرا انتخابات برگزار مي‌شود؟ ضمن آن که مردم چه گناهي کرده‌اند که بايد به علت اين کارهاي ما، از کسب و کار و زندگي خود بازبمانند."

ايشان با اشاره به اين که تجمعات خياباني بهترين پوشش براي تروريست‌هاي نفوذي و ضربه‌هاي تروريستي است افزودند: "اگر در اين تجمعات اقدام تروريستي انجام شود مسئوليت آن با کيست؟ مسئوليت همين افرادي که از مردم عادي و بسيج در روزهاي گذشته جان باخته‌اند با کيست و چه کسي جواب آن‌ها را مي‌دهد؟"

ايشان افزودند: "برخي‌ها بدانند که با حرکات خياباني نمي‌توان اهرم فشار بر ضد نظام به وجود آورد و مسئولان را وادار کرد تحت عنوان مصلحت زير بار خواسته‌هاي آن‌ها بروند؛ چرا که تن دادن به مطالبات غيرقانوني زيرفشار، شروع نوعي ديکتاتوري است."

رهبر انقلاب اسلامي با انتقاد شديد از برخي وقايع روي داده در کوي دانشگاه تهران خاطر نشان کردند:"اين که بروند در کوي دانشگاه و جوان دانشجوي مومن و حزب اللهي را آن هم با شعار رهبري مورد تهاجم قرار دهند، دل انسان را واقعا خون مي‌کند".

رهبر انقلاب اسلامي با انتقاد شديد از برخي وقايع روي داده در کوي دانشگاه تهران خاطر نشان کردند:"اين که بروند در کوي دانشگاه و جوان دانشجوي مومن و حزب اللهي را آن هم با شعار رهبري مورد تهاجم قرار دهند، دل انسان را واقعا خون مي‌کند".

حضرت آيت الله خامنه اي، با اشاره به کامل بودن قانون رسيدگي به شکايات انتخاباتي افزودند:"قانون همان طور که به نامزدها حق نظارت و شکايت داده، راه رسيدگي به شکايات را هم مشخص کرده است و همه کارها بايد براساس روال درست قانوني انجام شود".

ايشان تاکيد کردند: "اين خط را از پيش از انتخابات هم شروع کردند؛ از دو سه ماه پيش از اين. من اول فرودين در مشهد گفتم هي دارند دائما به گوش‌ها مي‌خوانند، تکرار مي‌کنند که بناست در انتخابات تقلب بشود. مي‌خواستند زمينه را آماده کند. من آن وقت به دوستان خوبمان در داخل کشور تذکر دادم و گفتم اين حرفي را که دشمن مي‌خواهد به ذهن مردم رسوخ بدهد، نگوييد..... جمهوري اسلامي اهل خيانت در آراي مردم نيست. ساز و کارهاي قانوني انتخابات در کشور ما اجازه تقلب نمي‌دهد...... اگر نخبگان سياسي بخواهند قانون را زير پا بگذارند، مسئول خون‌ها، خشونت‌ها، هرج و مرج‌ها، آن‌هايند. من به همه اين آقايان، اين دوستان قديمي، اين برادران توصيه مي‌کنم برخودتان مسلط باشيد صعه صدر داشته باشيد؛ دستهاي دشمن را ببينيد...... من به اين برادران عرض مي‌کنم به مسئوليت پيش خداي متعال فکر کنيد. پيش خدا مسئوليد، از شما سوال خواهد شد. آخرين وصاياي امام را به ياد آورديد؛ قانون، فصل الخطاب است؛ قانون را فصل الخطاب بدانيد".

تاکيد سيد حسن نصرالله به گروه 14 مارس مبني بر رها کردن انتخابات ايران


سيد حسن نصرالله دبير کل حزب الله لبنان در تصاويري که از شبکه تلويزيوني المنار لبنان پخش شد، گفت: "به گروه 14 مارس توصيه مي‌کنم که موضوع انتخابات ايران را رها کنند".

وي در ادامه تاکيد کرد: "به برکت وجود ولايت فقيه و حضور رهبري و آگاهي مسئولان و اخلاص عميق ملت ايران اين مشکل برطرف خواهد شد..... من به شما تاکيد مي‌کنم و اطمينان خاطر مي‌دهم که ايران اين مرحله دشوار را ان شالله به سادگي از سر خواهد گذراند و همه کساني که تحليل مي‌کنند و نظر مي‌دهند و به اين آشوب‌ها دل مي‌بندند من به آن‌ها اعلام مي کنم که اميد آنان وهم و خيال و سرابي بيش نيست


آيت‌الله خزعلي با انتشار اطلاعيه‌اي نسبت به مواضع فرزندش واکنش نشان داد و از وي اعلام برائت کرد.

در بخشي از اين اطلاعيه آمده است:

"مدت مديدي است پسرم مهدي خزعلي از راه مستقيم منحرف شده، درست در خط مقابل قرار گرفته هر چه نصيحت مي‌کنم و براي هدايتش متوسل به اولياي خدا مي‌شوم اثر نمي‌کند. با بعضي از علماي بزرگ صحبت کرده‌ام، فرمودند دست نگه دار شايد به راه بيايد. ديگر کاسه صبرم لبريز شده، ديگر با او صحبت نمي‌کنم و حرفهاي نامناسب او را برنمي‌تابم. ملت انقلاب عزيز هميشه در صحنه ما بدانند او از ما جدا هست و هر چه از من نقل کند، نپذيرند. با من ارتباطي ندارد ولي الان هم دعا مي‌کنم خداوند به او توفيق دهد که از راه انحرافي که پيش گرفته است برگردد و گرنه خداوند مقتدر، اسلام و انقلاب و امام و رهبر و رئيس‌جمهور و مسلمين عزيز را از شر او مصون و محفوظ بفرمايد".

 

باراک اوباما رئيس‌جمهور آمريکا در گفتگو با سي. بي. اس گفت: "من قبلا هم گفته‌ام عميقا نگران انتخابات ايران هستم".

وي تصريح کرد: "مخالفان رژيم ايران بدانند که جهان به آن‌ها چشم دوخته است.... تظاهرات کنندگان ايراني فقط در پي عدالت هستند آن چه که شما در ايران شاهد آن هستيد، آن است که صدها هزار نفر از مردم اين کشور که بر اين باورند که صدايشان شنيده نمي‌شود و به طور مسالمت آميز تظاهرات مي‌کنند و در پي عدالت هستند و جهان شاهد آن است. ما از کساني که در پي عدالت از يک راه مسالمت آميز هستند پشتيباني مي‌کنيم و من مي‌خواهم تکرار کنم که ما در کنار کساني که متوجه راه حلي مسالمت آميز براي اين کشمکش خواهند بود، مي‌ايستيم. ما معتقديم که صداي مردم بايد شنيده شود و اين يک ارزش جهاني است که مردم و دولت آمريکا هوادار آن هستند".

منبع. باشگاه خبرنگاران جوان

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس